Case KEMIRA HQ

KEMIRA

Salmisaari 2018, 4000 m2, sisustuksen brändi-ilme

Kemiran tavoitteena oli muuton myötä uudistaa sekä työntekemisen malli, että päivittää tilojen ilme tälle vuosikymmenelle. Tiloihin toivottiin aikaisempaa nuorekkaampaa ja raikkaampaa ilmettä.

Technopoliksen uudisrakennukseen pitkäjänteisesti suunnitellut tilat räätälöitiin täysin Kemiran tavoitteisiin ja tarpeisiin sopiviksi.

Koko toimiston sydämenä toimii kahden kerroksen korkuinen näyttävä atriumtila, jonka ympärille toimistotilat kiertyvät. Atriumin alakerta taipuu myös suurempien tilaisuuksien järjestämiseen. Molemmissa kerroksissa lähinnä atriumia sijaitsevat tilat on suunniteltu siten että ne edistävät vapaamuotoisia kohtaamisia. Hiljaisen työskentelyn tilat sijaitsevat keskusaulan välittömässä läheisyydessä. Ajattoman ylellisiksi sisustetut edustustilat on sijoitettu rakennuksen ylimpään kerrokseen.

Uudistuksen yhteydessä lanseeratun uuden toimintakulttuurin periaatteiden mukaisesti henkilökunta voi valita työskentelypisteensä vapaasti, vaikka eri tiimeille on varattu omat työskentelyalueensa.

Toimiston yleisilme haluttiin pitää rauhallisen arvokkaana mutta helposti lähestyttävänä. Harmonisista hiekansävyistä koostuvaan värimaailmaan on tuotu harkittuja sinisiä ja kullan keltaisia aksentteja sekä mustia detaljeja. Oleellisia yleistunnelmalle ovat myös tammiset puusepän valmistamat kiintokalusteet ja keskialueen tammirimoitetut alakatot sekä toimistorakennuksen yleistunnelmaa pehmentävät kodinomaiset huonekaluvalinnat.

Luotua ilmettä tullaan jatkossa käyttämään kaikkien Kemiran toimipisteiden sisustusten lähtökohtana näitä uusittaessa.

kuvat: Hannakaisa Pekkala

Case Reaktor pääkonttori

reaktor

Reaktorin pääkonttorin 3500 m2 tilat sijaitsevat viidessä kerroksessa Helsingin ydinkeskustassa yliopiston Tiedekulman yläpuolella. Vuonna 2018 valmistuneen kokonaisuuden arkkitehtoonisista ratkaisuista vastasi JKMM arkkitehdit.

Ohjelmistoja suunnitteleva Reaktor toimii alalla, jonka luonteeseen kuuluu jatkuva kehittäminen. Samanlaista avointa, osallistavaa ja hierarkiatonta henkeä toivottiin myös yrityksen pääkonttorille. Tavoitteena oli luoda Reaktorin näköinen ja tuntuinen Reaktor-talo ja löytää tilaratkaisut, jotka tukevat juuri heille ominaista työnteonkulttuuria.

Voimakasta kansainvälistä kasvua hakevan yrityksen tilatarpeet ovat alituisessa muutoksessa minkä takia tiloista suunniteltiin mahdollisimman muuntojoustavia. Esimerkiksi neuvotteluhuoneet muuntuvat helposti työtiloiksi irtoseiniä siirtelemällä. Koko 6. kerros on helppo irrottaa tapahtumakäyttöön ja saunoja voi kuka tahansa Reaktor-hengen mukaisesti käyttää milloin tahansa.

Jokaisen kerroksen sydämenä toimii eloisa keskuspiazza, joka edistää satunnaisia kohtaamisia. Tilat hiljenevät piazzalta poispäin mentäessä. Siiloutumista on ehkäisty puhkaisemalla kerrosten välille piazzalta toiseen vievä pyöröportaikko, jonka kautta on helppo päästä tapaamaan eri kerroksissa työskenteleviä kollegoja. Portaat toimivat myös toimiston symbolisina vihreinä keuhkoina, niihin on kiinnitetty 300 viherkasvia. Ulkoilmaa pääsee haukkaamaan sisäpihan terassilla ja 6. kerroksen parvekkeella.

Vaikka tilojen on ensisijaisesti tuettava teknologiayrityksen työntekoa, sisustusratkaisuissa on haluttu Reaktorin hengen mukaisesti korostaa kotoisuutta. Digitaaliset ratkaisut on integroitu lähes huomaamattomattomiksi osiksi tiloja ja työskentelyyn sopivien huonekalujen lomaan on sijoiteltu niin paljon kodin sisustuksista tuttuja elementtejä että kokonaisuus on lähes kodinomainen. Kodinomaisuutta on tuettu myös valaistusratkaisuilla. Jokainen työntekijä voi säädellä valaistusta puhelimensa Houm-sovelluksen avulla.

Case ultimes business garden

ultimes-business-garden

ULTIMES BUSINESS GARDEN valmistui Vihdintien varteen Helsinkiin keväällä 2016. Suunnittelimme rakennuksen aulan vastaanottotilat ja lounasravintolan, yhteensä 750m2. Uudisrakennuksen toteutti Peab Oy.

Business Garden edustaa Peabin uusinta toimitilakonseptia, joka perustuu muunneltavuudelle, tilankäytön tehokkuudelle ja kattaville palveluille. Rakennuksen sydäntilana toimii suunnittelemamme monitoiminen ravintolatila. Ravintolatoiminnan lisäksi se palvelee yrityksiä monitoimitilana, jossa voidaan järjestää tapahtumia, pitää tapaamisia ja työskennellä. Ravintolan on tarkoitus palvella myös viereen nousevan rakennuksen henkilöstöä.

Suunnitelmamme tavoitteena oli luoda hektiseen, vilkkaasti liikennöityyn kaupunkiympäristöön rauhoittava keidastyyppinen miljöö. Tiloja varten kehittämässämme Natural Green –sisustuskonseptissa harmoninen ja lämminhenkinen tunnelma luodaan aidoilla, kosketusystävällisillä materiaaleilla, viherkasveilla ja valaistuksella. Suurissa seinäpinnoissa ja kiintokalusteissa monipuolisesti käytetty puu lisää tilan viihtyisyyttä ja tekee tilasta helposti lähestyttävän.

Kaikki materiaalivalinnat on tehty LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ympäristöluokitukset huomioiden.

Kuvat: Tomi Parkkonen

Case Posti

POSTI

Postin toimistotilat valmistuivat Pasilaan loppuvuodesta 2014. 11 000 neliön projektissa suunniteltiin työtilat 720 hengelle. Tilojen uudistus oli nivottu kiinteäksi osaksi muutosjohtamisprojektia, jolla koko henkilökunta johdateltiin kokonaan uudenlaiseen työntekemiseen ja työkulttuuriin. Projektiin kuuluivat olennaisena osana dSignin teettämät henkilöstökyselyt, tiimipäälliköiden haastattelut ja säännölliset henkilöstöinfot. Henkilökuntaa osallistutettiin mm. huonekalujen valinnassa, minkä tuloksena tilat kalustettiin 80 prosenttisesti suomalaisilla huonekaluilla. Tilat räätälöitiin osastokohtaisten toivomusten mukaisesti maisemakonttorimaisia tiloja ja monitoimitiloja yhdistellen.
Äärimmäisen nopealla aikataululla toteutettu laaja projekti sai työtyytyväisyyden kasvun lisäksi kiitosta mm. kustannustehokkuudesta.

Tapaan, jolla projekti vietiin läpi oltiin supertyytyväisiä!

Juha Rista Project Manager, Case Posti
Case KPMG

KPMG

KPMG:n uuden toimitalon sisustus valmistui Töölönlahdelle keväällä 2014. Projektin lähtökohtana oli luoda monikansalliselle yritykselle brändin mukaiset tilat 650 henkilölle täysin uuteen 7000 neliötä käsittävään rakennukseen. Sisustuksessa päädyttiin vakinaisten omien työpisteiden sijaan hyödyntämään monitoimityötilan ratkaisuja, jotka tukevat työntekijän valinnan vapautta. Virallisimman oloiset tilat sijoitettiin lähimmäksi aulatiloja ja muualla pääpaino laitettiin kaikille avoimiin kahvilamaisiin työskentelyalueisiin. Korporatiivisiin elementteihin yhdistettiin ennakkoluulottomasti leikkisyyttä ja erityyppiset alueet erotettiin toisistaan värikoodein.

Asiakkaan lisäksi uudishankkeen sisustaminen vaati sisustussuunnittelijoilta tiivistä yhteistyötä rakentajan, arkkitehdin ja omistajan kanssa.

Case Next Games

NEXTGAMES

Pelisuunnittelutoimisto Nextgamesin tilat valmistuivat Helsingin keskustaan 2015. Voimakkaasti kasvava yritys halusi tehdä tiloistaan rekrytointivaltin ja antoi dSignille haasteen suunnitella tilat, jotka päihittävät kotiolot. Muita suunnittelua ohjanneita määreitä olivat mm. avoimuus, rentous ja Nextgamesin core-arvoihin kuuluva rohkeus. Tilasuunnittelussa suuren painoarvon saivat mm. vapaaseen oleskeluun kannustavat olohuonemaiset gameroomtilat ja peliyrityksen yrityskulttuuriin kuuluva saunominen. Tilojen muuntumistarpeeseen vastattiin mm. käyttämällä dSignin projektitiloihin kehittämää Flexwall-lasiseinäjärjestelmää.

Case Nitor

Päivitys 2

NÄIN TEHDÄÄN SUOMEN PARAS TYÖPAIKKA

dSign Vertti Kiven suunnittelemissa tiloissa toimiva Nitor valittiin juuri jo toisen kerran peräkkäin Suomen parhaaksi työpaikaksi. Great Place to Workin tekemässä Euroopan listauksessakin digitaalinen insinööritoimisto nousi kesällä upeasti koko Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi.

Puhtaiden lukujen kannaltakaan henkilöstöön panostaminen ei ole Nitorilla mennyt hukkaan, ilman alan kovimpia ammattilaisia liikevaihtoa on vaikea saada kasvatettua tasaisin harppauksin tiukasti kilpaillulla alalla. dSignin suunnittelemat tilat toimivat myös rekryvalttina.

On hyvä huomioida sekin, että viimeisimpien tutkimusten mukaan työntekijä-kokemuksella on merkittävin vaikutus asiakkaiden kokemukseen yrityksestä, sen tuotteista, imagosta sekä laadusta.

Työhyvinvointiin satsaaminen on siis monessa mielessä kannattavaa.

Mikä on työtyytyväisyytenne salaisuus, Nitorin People Operations Specialist Tiina Vanala?

’Nitorilla työhyvinvointi on kokonaisvaltainen asia, johon vaikuttavat niin työtilat ja -välineet kuin fyysinen hyvinvointikin tai vaikkapa mahdollisuus rentoutua.

Työntekijälähtöinen näkökulma ja osallistava johtaminen on ollut mukana alusta asti, ja on oikeastaan koko yrityksen perustamisen lähtökohta: alalla jo kokeneet perustajat halusivat luoda sellaisen työpaikan, jossa itse haluaisivat työskennellä.

Kuluneen vuoden aikana olemme erityisesti keskittyneet uuden monikäyttöisen toimitilamme rakentamiseen sekä työn, perheen ja muiden elämänalueiden tasapainottamista tukevan kollegiaalisen tuen, eli Kamu-konseptin kehittämiseen.

Kolme tärkeintä hyvään työpaikkaan liittyvää tekijää ovat mielestäni osallistaminen, yhteisöllisyys ja avoimuus.’

Mikä merkitys tiloilla on konsulttityötä tekevässä yrityksessä?

’Ketterä, asiakkaalla tapahtuva konsulttityö on digitaalisen insinööritoimiston liiketoiminnan ydintä ja ympärivuotisilla yhteisillä tapahtumilla ja uudella keskustoimistolla on tärkeä rooli nitorilaisten yhteenkuuluvuuden kasvattajina.

Yhteisöllisyyden tukeminen oli yksi tärkeimmistä motiiveista myös toimitilaprojektimme taustalla. Suurin osa henkilöstöstämme toimii suurimman osan ajasta konsulttina asiakkaiden tiloissa, ja oli tärkeää luoda meille oma paikka, johon on helppo tulla ja joissa voi viettää työ- ja vapaa-aikaa meidän tavallamme. Halusimme luoda kohtauspaikkoja ja tehdä yhteistyön ja yhteisen vapaa-ajan vieton mahdollisimman helpoksi ja luontevaksi.’

Entä minkälaisia tiloja tarvitsitte työntekemiseen?

’Koska organisaatiomme on itseohjautuva ja monimuotoinen haluamme tarjota tilat, jotka tukevat ketterää työtapaa ja joista löytyy vaihtoehtoja; avotyötilaa, kubikkeleita, hiljaista tilaa, tiimitilaa, ryhmätyötilaa, neuvotteluhuoneita jne.

Tavoitteena on siis tukea erilaisia yksilöitä ja tiimejä erilaisissa tilanteissa. Edes sama henkilö ei aina halua työskennellä jollain tietyllä tavalla. Haluamme tarjota valinnanvapautta ja toisaalta fasilitoida erilaisia tarpeita.’

Miten näette tilojen merkityksen rekrytessä?

’ Tilamme ovat käyntikortti, jossa näkyy brändimme lisäksi myös arvomme: panostus tasokkaisiin työoloihin sekä yhteisöllisyyden tukeminen. Rekrytoinnissa on tärkeää osoittaa, miten Nitor tukee työntekijöitään kokonaisvaltaisesti, ja parhaiten viesti menee perille, kun työnhakija näkee sen konkreettisesti itse.

Järjestämme paljon koulutuksia ja tapahtumia erilaisille sidosryhmille, eli meillä käy viikoittain paljon vieraita, ja heidän joukossaan on luonnollisesti paljon potentiaalisia rekrytoitavia. On hienoa tuoda heidät tilaan, jossa arvomme näkyvät selkeästi.’

———————

Ohessa kuvia Nitorin Aleksanterinkadulla Helsingissä sijaitsevasta pääkonttorista, jonka dSign Vertti Kivi on suunnitellut.
Kuvat: Timo Pyykönen

Linkki dSignin etusivulle

zeki 10 8gb multi-touch tablet http://1apotekonline.com/cialis-super-active/ den praktiserende læge clinton twp mi