Case Noli Sörnäinen

NOLI Sörnäinen

2019, 197 studiota + yhteistilat

dSign suunnitteli kiinteistökehitysyhtiö Nrepin kanssa täysin uudenlaisen Noli Studios hotellikonseptin, joka vastaa joustavasti uusimpiin elämisen tarpeisiin. Noli Studios tarjoaa pitkäaikaiseenkin käyttöön soveltuvia kodinomaisia studioita, joihin voi halutessaan yhdistää modernit hotelleista tutut palvelut.

Ensimmäinen kohde avattiin Katajanokalle lokakuussa 2019. Sörnäisten Noli avautui kuukautta myöhemmin.

Vaikka kyse on konseptista, jokainen Noli Studios -hotelli suunnitellaan oman näköisekseen alkuperäistä rakennusta kunnioittaen.

Noli Sörnäisten yleisilme pohjaa 1960-luvulta peräisin olevan Kansa-talon ajalle tyypilliseen tummanpuhuvaan interjööriin. Dekoraatioiden väreissä korostuvat aikakaudelle tyypilliset ruskeat ja terrakotta. Puupintojen sävyt napattiin rakennuksen alkuperäisistä patinoituneista tammisista ikkunapuitteista. Hissiaulan laatoitus sai inspiraationsa alkuperäisestä laatoituksesta ja 1960-luvun henkeen aulaan haluttiin myös upotettu sohvaryhmä.

Porrashuoneiden ovien myötä hotellissa käytettyjen metallien sävyiksi valikoituivat kupari ja messinki. Rakennuksen ulkoarkkitehtuurista tuttu tunnelmallinen vihreä lasi otettiin käyttöön myös sisätiloissa.

Kustannustehokkuussyistä tiloissa on käytetty runsaasti mm. maalattuja pintoja. Samasta syystä dSign on suunnitellut hotelliin suuren määrän uniikkeja irto- ja kiintohuonekaluja ja huolehtinut niiden tuottamisesta.

Hotellissa on runsaasti myös uniikkeja dSignin suunnittelemia valaisimia. Mm. portaikon valokuruunu ja aulatilojen pöytävalaisimet on suunniteltu dSignissa. Yhteisöllisyyttä tukevan Common kitchenin valaisimet on jopa puhallutettu Riihimäellä.

Katajanokan hotellissa on 197 studiota, joiden koot vaihtelevat 18 ja 34 neliön välillä. Studioiden pohjakaavat on suunniteltu eri kohderyhmien tarpeiden mukaisiksi. Yhteisöllisyyttä kaipaaville sinkuille suunniteltujen studioiden lisäksi hotellista löytyy useamman huoneen yksiköitä esimerkiksi perheille tai etätyötä tekeville erillistä työhuonetta kaipaaville henkilöille. Myös 50/50 yhteishuoltajavanhempien tarpeet on otettu huomioon studioiden kokoja ja pohjakaavoja suunniteltaessa eikä lemmikkejäkään ole unohdettu.

Studion voi hankkia kalustamattomana, puolikalustettuna tai täydellisesti, astioita ja verhoja myöten varusteltuna.

Noli Katajanokan asukkaiden käytössä ovat hotellin monimuotoiset yhteistilat työtiloineen ja yhteiskeittiöineen. Kuntosali ja spa ja sauna kuuluvat myös hotellin mukavuuksiin.

Muuntojoustava aulatila toimii aamiaishuoneena, työskentely- ja seurustelutilana. Kirjastotila on luontainen osa kokonaisuutta.

Loungetiloihin on luotu kutsuvia puoliläpäisevien seinäkkeiden ja kasvien rajaamia soppeja, jotka sopivat hengailun lisäksi työntekoon tai palaverointiin. Sohvaryhmien lisäksi joukkoon on sijoiteltu myös korkeita pöytä- ja istuinryhmiä sekä viihdykkeitä kuten biljardipöytä.

Tialssa on myös dSignin suunnittelemat hyllyköt.

Kodinomaisuus näkyy myös huoneissa. Hotelleille tyypillisten kiintokalusteiden sijaan studiot on konseptin mukaisesti kalustettu kodinomaisin irtohuonekaluin, joiden valinnoissa on kiinnitetty runsaasti huomiota niiden aistiystävällisyyteen. Persoonallisuutta huoneisiin tuovat kippi-ikkunoiden alkuperäiset, patinoituneet tammipokat.

Hotelleille tyypillisten upotettujen valaisinten sijaan studioissa on kodinomaiset irtovalaisimet ja seinänmitalla säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille.

Kaikissa studioissa on keittiö ja pyykinpesukone. Studioiden siivous kuuluu konseptin tarjoamiin palveluihin, mutta kerroksissa on myös yhteiset siivousvarusteet kuten pölynimurit, silitysraudat ja höyryttimet.

Vaikka kaikissa studioissa on omatkin keittiönsä, yhteisistä tiloista löytyy myös common kitchen. Tila tukee osaltaan yhteisöllisyyttä ja tarjoaa yksiöissäkin asuville asukkaille paikan järjestää kutsuja isommalle seurueelle. Aulan leffahuoneessa asukkailla on mahdollisuus järjestää myös yksityisiä elokuvailtoja. Myös tilojen muuntojoustavuuteen on kiinnitetty huomiota.

Kuvat @kuvio

 

 

Case Noli Studios Katajanokka

2019, 11 000 m2, 264 studiota + yhteistilat

dSign suunnitteli kiinteistökehitysyhtiö Nrepin kanssa täysin uudenlaisen Noli Studios hotellikonseptin, joka vastaa joustavasti uusimpiin elämisen tarpeisiin. Noli Studios tarjoaa pitkäaikaiseenkin käyttöön soveltuvia kodinomaisia studioita, joihin voi halutessaan yhdistää modernit hotelleista tutut palvelut.

Ensimmäinen kohde avattiin Katajanokalle lokakuussa 2019. Sörnäisten Noli avautui kuukautta myöhemmin.

Vaikka kyse on konseptista, jokainen Noli Studios -hotelli suunnitellaan oman näköisekseen alkuperäistä rakennusta kunnioittaen. Katajanokalla ilme on aikoinaan Keskon varastona toimineen rakennuksen henkeä mukaillen kotoisan robusti. Vaaleat alkuperäiset valubetonipilarit antavat luonnetta sekä aulatilojen että monen yksittäisen studion sisustukselle. Sörnäisten Noli sijaitsee 1960-luvulta peräisin olevassa Kansa-talossa.

Kaikkiin Noli Studios -kohteisiin kuuluu alakerrassa sijaitseva kaikille avoin ravintola. Noli Katajanokan asukkaiden käytössä ovat tämän lisäksi hotellin monimuotoiset yhteistilat työtiloineen ja yhteiskeittiöineen. Kuntosali ja spa kuuluvat myös hotellin mukavuuksiin?

Noli Studioilla toimii myös aktiivinen aulapalvelu, jonka hostit järjestävät mm. yhteistä tekemistä urheiluaktiviteeteista leffailtoihin. Hotellin kumppaniyrityksinä toimivat mm. ruokakassipalvelua tarjoava Anton& Anton?

Katajanokan hotellissa on 263 studiota, joiden koot vaihtelevat 19-56 neliöön. Studioiden pohjakaavat on suunniteltu eri kohderyhmien tarpeiden mukaisiksi. Yhteisöllisyyttä kaipaaville sinkuille suunniteltujen studioiden lisäksi hotellista löytyy useamman huoneen yksiköitä esimerkiksi perheille tai etätyötä tekeville erillistä työhuonetta kaipaaville henkilöille. Myös 50/50 yhteishuoltajavanhempien tarpeet on otettu huomioon studioiden kokoja ja pohjakaavoja suunniteltaessa eikä lemmikkejäkään ole unohdettu.

Studion voi hankkia kalustamattomana, puolikalustettuna tai täydellisesti, astioita ja verhoja myöten varusteltuna.

Ravintolan lisäksi alakerrasta löytyy kaikille avoin baari ja runsaasti yhteiskäytössä olevaa  tilaa. Loungetiloihin on luotu kutsuvia puoliläpäisevien seinäkkeiden ja kasvien rajaamia soppeja, jotka sopivat hengailun lisäksi työntekoon tai palaverointiin. Sohvaryhmien lisäksi joukkoon on sijoiteltu myös korkeita pöytä- ja istuinryhmiä sekä viihdykkeitä kuten biljardipöytä.

Kodinomaisuus näkyy myös huoneissa. Hotelleille tyypillisten kiintokalusteiden sijaan studiot on kalustettu kodinomaisin irtohuonekaluin, joiden valinnoissa on kiinnitetty runsaasti huomiota niiden aistiystävällisyyteen. Hotelleille tyypillisten upotettujen valaisinten sijaan studioissa on kodinomaiset irtovalaisimet ja seinänmitalla säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille. Lisäsäilytys- ja varastointitilaa löytyy myös hotellin alakerrasta. Yhteisen kylmävaraston ansiosta hotelliin on mahdollista tilata myös ruokaa sisältäviä kuljetuksia ja kauppakasseja.

Kaikissa studioissa on keittiö ja pyykinpesukone. Studioiden siivous kuuluu konseptin tarjoamiin palveluihin, mutta kerroksissa on myös yhteiset siivousvarusteet kuten pölynimurit, silitysraudat ja höyryttimet.

Vaikka kaikissa studioissa on omatkin keittiönsä, yhteisistä tiloista löytyy myös common kitchen. Tila tukee osaltaan yhteisöllisyyttä ja tarjoaa yksiöissäkin asuville asukkaille paikan järjestää kutsuja isommalle seurueelle. Aulan leffahuoneessa asukkailla on mahdollisuus järjestää myös yksityisiä elokuvailtoja. Myös tilojen muuntojoustavuuteen on kiinnitetty huomiota. Loungetiloista voidaan helposti lasiseiniä siirtelemällä irrottaa tiloja esimerkiksi kokouskäyttöön.

Kustannustehokkuussyistä tiloissa on käytetty runsaasti mm. maalattuja pintoja. Samasta syystä dSign on suunnitellut hotelliin suuren määrän uniikkeja irto- ja kiintohuonekaluja sekä valaisimia ja huolehtinut niiden tuottamisesta.

 

Case Aava Resort & Spa

AAVA RESORT & SPA

Kansainvälisiin hotelliprojekteihimme kuuluu myös Thaimaan Khanomiin suunniteltu Aava Resort & Spa, jonka Tatler-lehti valitsi maailman sadan parhaan hotellin joukkoon 2013. Vuonna 2019 hotelli voitti maineikkaassa World Luxury Hotel kilpailussa Thaimaan Luxury Hideaway Resort kategorian. Vastasimme koko hotellin sisätilojen suunnittelusta aulatiloineen, kylpyläosastoineen ja ravintoloineen. Kylpylähotellin huonetyyppejä sisustimme studioista huoneistoihin. Harmoninen ja valoisa kokonaisuus luotiin yhdistelemällä skandidesignista ja thaimaalaisesta kulttuurista tuttuja elementtejä.

Palaa dsign.fi etusivulle

Light Human Hotels innovatiivisin boutique hotelli 2019
Katso video

At the end of July, UK Enterprise Awards by SME News was revealed and Light Human Hotels has been awarded as the Most Innovative Boutique Hotel Concept.

The annual British award celebrates the most enterprising and innovative companies of the year. It shows entrepreneurs and companies who, during the year, have  presented a disruptive, enterprising and innovative thinking.

Inspired by French founders, Julien Veyron & Jean-Pierre Bandeira, the Light Hotel teams take great pride in being at the cutting edge of hospitality innovation and their commitment to a bespoke approach to guest satisfaction. The team see themselves as game changers of the hotel and hospitality sector and aim to make each Light Human Hotel the type of vibrant place to live that we have all secretly longed for since the turn of the 21st century.g.

In recent years, the world has changed a lot. The analog to digital transition brought significant changes to all business fields, and the hotel area was no exception. However, most large hotel groups still offer very strict business models. Light Human Hotels develop and put in action an innovative and disruptive concept that completely changed the guest’s approach. In the LHH concept, customization and flexibility in service make each experience unique.

Case Hilton Hilton Tallinn Park
Katso video

HILTON

Hilton-hotelliketju aloitti Baltianmaiden valloituksen Tallinnasta. Kesäkuussa 2016 kaupungin keskustaan avatun Hilton Tallinn Park hotellin suunnittelu aloitettiin toimistossamme 2012. Sisustimme 26 500 neliötä käsittävään hotelliin aulatilojen lisäksi 220 eritasoista huonetta, Able Butcher -ravintolan, baareja, kylpyläosaston, kuntosalin ja konferenssikeskuksen.

Case Lehmonkärki Villa Vellamo

Uudistamamme Lehmonkärjen loma- ja konferenssikeskuksen juhlatilat valmistuivat Asikkalaan syksyllä 2015.  Mieleenpainuviin erityyppisiin tapahtumiin panostavan yrityksen juhlatilojen suunnittelussa painotettiin elämyksellisyyttä ja tilojen muuntuvuutta. Häistä asiakastilaisuuksiin taipuvan Villa Vellamon sisustuksessa päädyttiin hyödyntämään kehittämäämme SpaceAlive-konseptia, jolla tilan luonnetta ja tunnelmaa pystytään muuttamaan helposti erilaisiin tilaisuuksiin sopiviksi mm. valaistuksen ja liikkuvien seinärakenteiden avulla. Uniikkien kalusteiden valmistuksesta vastasivat paikalliset puu- ja metallisepät.

Case Klaus K

KLAUS K SKY LOFTS

Helsingin ensimmäinen designhotelli Klaus K laajensi toimintaansa vuonna 2015 vinttikerroksiin luoduilla uudentyyppisillä Sky Loft -huoneistoilla. Ylellisen kokoiset 30 neliön hotellihuoneet rakennettiin vanhoihin toimistotiloihin hotellin Kalevala-teemaa mukaillen. Näkymien hyödyntämiseksi korkeista huoneista tehtiin kaksitasoisia. Laadukkaiden materiaalien lisäksi sisustuksessa panostettiin tunnelmalliseen valaistukseen, jonka pääosassa ovat sisustusarkkitehtitoimisto dSignin suunnittelemat uniikit valaisimet. Hotellille ominainen Kalevala-teema näkyy mm. huoneisiin tehdyissä graffitityyppisissä maalauksissa.

dSign suunnitteli Suomen ensimmäisen designhotellin laajennusosan sisustuksen.

Case Mallinnus-esimerkkejä

Tämän päivän upeimmat mallinnukset ovat melkein fotorealistisia. Ne auttavat hahmottamaan tulevaa ja toimivat projekteissa keskustelun pohjana.

RAVINTOLASUUNNITTELU

Erityisesti ravintoloissa ihmiset arvostavat vahvaa tunnelmaa ja yllätyksiä. Harvaan ravintolaan tullaan pelkän ruuan vuoksi, ainakin meidän mielestämme sisustus on vähintään puoliruokaa!

Olemme mielellämme mukana suunnittelemassa ruuan ympärille rakentuvaa kokonaiselämystä ääni- ja tuoksumaailmoineen ja autamme sisustusratkaisuin kertomaan ravintolalle valittua tarinaa. Haluamme luoda tiloja, joissa asiakkaan ei tarvitse tuntea itseään sivustaseuraajaksi vaan jossa hänen on helppo löytää oma roolinsa ja tuntea itsensä merkitykselliseksi osaksi viihtyisää kokonaisuutta.

Oli kyse sitten kahvilasta tai Michelin-tason ravintolasta tavoitteenamme on luoda sisustusten avulla mieleenpainuvia elämyksiä, jotka saavat asiakkaat viihtymään ja palaamaan sinne uudestaan.

Suunnittelemiimme kahviloihin ja ravintoloihin kuuluvat monien hotelli- ja laivaravintoloiden lisäksi mm. Stockmann 8th Floor, Testeat, Kitchen, Arnold’s, Tang Capital, Faro, Cafe Ursula, Mecca, Chez Dominique, Fazer, Robert’s Coffee.

Case IBM henkilöstöravintola

IBM henkilöstöravintola Testeat

Fazerin, IBM:n ja VTT:n kanssa yhteystyössä tehty ravintola- ja kahvila.

Pinta-ala 665 m2 + 150 m2

IBM ja sen henkilökuntaravintolaa operoiva Fazer halusivat uudistaa kokonaan 1970-luvun rakennuksessa toimivan henkilökuntaravintolan. Tavoitteena oli suunnitella kahvila-ravintola, joka houkuttelisi myös ulkopuolisia asiakkaita. Tätä silmällä pitäen tilaan puhkaistiin uusi sisääntulo suoraan kadulta. Ravintolasta erotettiin myös oma kahvilaosuutensa, joka toimii myös lounastarjoilun ulkopuolella.

Toimivien asiakaspolkujen ja linjastoratkaisujen suunnittelu oli oleellinen osa sisustusarkkitehdin työkenttää. Seinien sijasta suuri tila jaettiin pienempiin kokonaisuuksiin kalusterytmittelyillä ja vaihtelevilla lattiamateriaalivalinnoilla. Navigoinnin helpottamiseksi ravintola jaettiin vihreään, siniseen ja ruskeaan alueeseen.

Visuaalisen ilmeen lähtökohdaksi otettiin tilan alkuperäinen puurimakatto, joka määritti kaikkien puupintojen sävyn.
Kalustevalinnoissa painotettiin laadukkaita klassikkoja. Artekin kalusteet toimitettiin tilaan erikoissävyissä.

Lisähaastetta suunnittelutyöhön toi se, että ravintola toimii VTT:n testiravintolana, jossa tutkitaan ihmisten ruokatottumuksia viimeisimpiä digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Mm. lattialla vapaasti kulkevien robottien toiminta tuli ottaa huomioon lattiapintoja suunniteltaessa.

Tilaan tehtiin myös mobiilia työntekoa tukeva alue, johon valittiin loungetyylisiä huonekaluja ja mobiililaitteiden latauspisteitä. Paikalliset asukkaat ottivat loppusyksystä 2018 avautuneen kahvilaravintolan nopeasti olohuoneekseen ja siellä on järjestetty mm. lasten syntymäpäiväjuhlia.

Case Kitchen

Kitchen

Lappeenranta, 2017, 300m2

Ravintola Kitchenille luotiin koko ravintolakonsepti sisustuksineen ja grafiikoineen erittäin nopealla aikataululla. Kustannustehokkaassa projektissa hyödynnettiin tiloissa aiemmin toimineen ravintolan jäämistö parruista alkaen ja paljosta selvittiin pelkällä maalilla. Kiintokalusteet tilattiin suomalaisilta Ecutiimin puusepiltä.

Ruuan valmistaminen haluttiin nostaa osaksi ravintolaelämystä avaamalla näkymä keittiöön. Ravintolasalin tilajaottelu uudistettiin yksityisyyttä tuovilla loosheilla ja satunnaisia kohtaamisia edistävillä pöytäryhmillä.

Kitchenin puuhiiligrillin innoittamana ravintolaan luotiin materiaalivalintojen avulla rehdisti ronski tunnelma. Tummanpuhuvaa yleisilmettä pehmennettiin irtokalusteilla, joissa on pyöreä muotokieli ja pastelliin vivahtava värimaailma.

Harkittujen valaistusratkaisuiden ansiosta buffetpainotteinen lounasravintola muuttuu joustavasti iltaa kohden tunnelmalliseksi tilausravintolaksi.

Case Faro

FARO

Vuonna 2014 avattu Faro-ravintola sijaitsee huikealla paikalla meren äärellä keskellä urbaania Ruoholahden asuinaluetta. Kanavan varrella sijaitseva tila antoi todella hyvät puitteet uudenlaiselle tilankäytölle. Alkuperäinen ravintolasali jaettiin neljään erityyppiseen tilaan, joista jokaisesta on näkymä merelle. Tunnelman halusimme pitää rentona ja lämpimänä. Helposti lähestyttävä kahvila- ja ruokailupuoleen jaettu ravintola on iloksemme lunastanut nopeasti paikkansa alueen olohuoneena ja veneilijöiden turvasatamana.

zeki 10 8gb multi-touch tablet http://1apotekonline.com/cialis-super-active/ den praktiserende læge clinton twp mi