Well-standardi

WELL, well, well… 

Rakennusalalle kehitetystä WELL -standardista voi ottaa oppia myös etäpisteen työhyvinvointiin

Kansainvälisillä kiinteistömarkkinoilla on viime aikoina innostuttu WELL-standardista, joka eroaa muista rakentamisen standardeista siinä, että sen keskiössä on vihdoin ihminen ja tämän hyvinvointi. Se on vihdoin tehnyt hyvinvoinnista mitattavaa, mikä meille suomalaisille tuntuu olevan sanomattoman tärkeää. WELL:in listauksista voi ottaa oppia myös kotityöpisteen optimointiin.

WELL-standardin on luonut kansainvälinen, vuodesta 2014 toiminut WELL Building Institute, jonka missiona on parantaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia rakennetun ympäristön kautta. Sama tutkijoista koostuva organisaatio on kehittänyt myös laajempien alueellisten yhteisöiden toiminnan laatua kartoittavan WELL Community Standardin.

WELL-standardissa ympäristö arvotetaan tärkeimpien ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavien tekijöiden avulla. WELL V2:n tarkentuneet muuttujat ovat:

 

 • Ilma
 • Vesi
 • Ravinto
 • Valaistus
 • Liikkuminen
 • Äänimaailma
 • Mieli
 • Yhteisöllisyys
 • Materiaalit
 • Lämpö

 

Tavoitteena siis taata näiden mitattavien terveysvaikutuksiin paneutuvien parametrien avulla rakennusta käyttävän ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja saada tämä kukoistamaan.

WELL muistuttaa yksinkertaisista mutta projekteissa usein jalkoihin jäävistä seikoista kuten esim.:

 

 • Fyysinen aktiivisuus on tärkeää sekä ruumiille että ajatuksen juoksulle
 • Valaistus vaikuttaa työtehon lisäksi sisäiseen kelloomme
 • Akustiset ongelmat lisäävät stressiä ja laskevat tuottavuutta pahimmillaan yli puolella

 

Sisustusarkkitehtina huomioin tietysti, että näihin kaikkiin voidaan aktiivisesti vaikuttaa sisustuksellisin keinoin. Fiksu pohjakaava pistää ihmiset liikkeelle, blokkaa ääniä ja optimoi ikkunoista tulevan valon määrän. Kaluste- ja valaisinvalinnoilla vaikutetaan samoihin asioihin. Materiaalivalinnat vaikuttavat erityisesti akustiikkaan.

Ja kun hyvinvoinnista, eli yksilön terveyteen liittyvästä subjetiivisesta kokemuksesta puhutaan, on sisustusten luomalla fiiliksellä erityisen merkittävä rooli.

WELL:in laatimaa lista soveltuu myös kotityöpisteen tsekkilistaksi. Melkein kaikkiin listalta löytyviin asioihin pystyy vaikuttamaan pienillä käytännön järjestelyillä. Mikäli työ ei kotioloissa tunnu sujuvan kannattaa kiinnittää huomiota ainakin työskentelypisteen valaistukseen, työskentelyasentoon ja akustiikkaan. Mielen vireyden kannalta on oleellista huolehtia työn ja vapaa-ajan selkeästä erottamisesta toisistaan. Yhteisöllisyys on varmasti suurin ero työpaikalla tapahtuvaan työntekoon, onhan työyhteisö mobiilintyönteon aikana muodostunut parhaaksi syyksi tulla työpaikalle. Työpainotteista kommunikointia kukaan ei varmasti voi näissä olosuhteissa välttää mutta vapaamuotoinen virtuaalikahvituntikaan ei ole näissä oloissa hullumpi idea.

Työpaikoilla WELL-sertifiointi vaatii projektidokumentaation lisäksi paikanpäällä tehtävän testauksen. Jaossa on kolmen tasoisia sertifikaatteja; hopeaa, kultaa ja platinaa ja testaus tapahtuu jatkossa kolmen vuoden välein.

Sertifiointeja voidaan tehdä sekä vanhoille että uusille rakennuksille. Sovelluskohteet vaihtelevat työpaikoista kokonaisiin kiinteistökomplekseihin. Sertifioituja tiloja löytyy jo mm. Microsoftilta, Porchelta ja Astra Zenecalta mutta mukana on myös mm. poliisi- ja terveysasemia sekä yliopistoja. Hyvinvointiin vaikuttavia parannuksia on saatu aikaiseksi mm. kiinnittämällä huomiota adaptoituviin valaistusjärjestelmiin ja kalusteisiin, ääntä absorvoiviin lattiapäällysteisiin, huolehtimalla terveellisestä lähiruuasta ja terveyspalveluista.

Maailmalla on tällä hetkellä jo 4000 WELL-sertifioitua projektia,  joista Suomessa 9 kohdetta. Erityisen suosittua standardin hyödyntäminen on Britanniassa ja Amerikassa.

Suomessakin sille voi varovaisen alun jälkeen povata valoisaa tulevaisuutta, onhan tarjolla nyt ympäripyöreän hyvinvointikäsitteen ympärille tuotua maassamme rakastettua faktaa.

Hyvinvointia vierastavan yrittäjän kannattaa muistaa, että yrityksen kuluista yleensä 90% on henkilöstökuluja. Ja se omakohtaisestikin useimman tuntema fakta, että hyvinvoiva ihminen on huonosti voivaa tuottavampi.

Ihmisestä kaikki lähtee, se tehokkuuskin. Myös kotona.

 

 

Takaisin dSignin etusivulle

 

Case Innovointiin kannustavat työtilat

INNOVOINTIIN KANNUSTAVA TYÖTILA

Maailmassa missä mikään ei tunnu yhtä pysyvältä kuin muutos, innovaatioille olisi jatkuvaa käyttöä. Erityisesti niitä janoaa näin vuoden alussa.

Oman kokemukseni mukaan innovointia voi harjoitella. Vuosien varrella olen kehittänyt siihen omat metodini.

Innovaatioiden synnyssä on myös tiloilla oma roolinsa, ohjaavathan ne oleellisesti tekemistämme.

LinkedIn on teettänyt liike-elämän ammattilaisilla mielenkiintoisen kyselyn, jonka mukaan Heureka!-elämykset saadaan seuraavissa tilanteissa.

 

 1. Suihkussa 11,2%
 2. Nukkuessa 9,2%
 3. Ajaessa 8,6%
 4. Kävellessä 8,0%
 5. Kuntoillessa tai juostessa 7,2%
 6. Nukahtaessa 6,6,%
 7. Herätessä 6,6%
 8. Toisten kanssa keskustellessa 3,7%

 

Jos näiden perusteella lähtisi suunnittelemaan työtilaa oleellisimmat elementit olisivat:

 

 1. Suihku
 2. Sänky
 3. Auto
 4. Kuntosali
 5. Keittiö

 

Leikki sikseen. Hälyttävintä kyselyssä oli se, että vain 0,6% uusista ideoista oli syntynyt työpaikoilla. Siis alle prosentti! Tämän perusteella ketään ei saisi päästää työtilojen lähellekään.

Toisaalta tilannetta on turha ihmetellä. Useilla työpaikoilla tilanne on edelleen se, että jos tiloja on ylipäänsä suunniteltu ammattimaisesti, ne ovat aikojen myötä päässeet syystä tai toisesta retkahtamaan – toiset suorastaan käyttökelvottomiksi.

Työtilassa on muutenkin niin monta toisiinsa liittyvää elementtiä visuaalisesta ilmeestä, akustiikkaan, ergonomiaan ja toiminnallisuuteen, että yleensä joku niistä aiheuttaa juuri sen verran huomaamatonta päänsisäistä särinää, että energia jonka voisi käyttää uuden innovointiin tuhlautuu huomaamatta häiriötekijän turruttamiseen.

Toisen ongelman uuden innovoinnille aiheuttavat suorittamiseen liittyvät totutut rutiinit, jotka pitävät kiinni vanhoissa ajattelumalleissa ja joiden takia on vaikea antautua uusille ajatuksille tai niiden tuottamiselle.

Monitilatoimiston tarjoamat erityyppiset tilat eivät ainoastaan kannusta eri tyyppiseen työskentelyyn vaan myös aktivoivat erilaisia ajattelun tapoja.

Yksi konkreettinen ratkaisu innovoinnin avittamiselle on erityinen pakohuone, jonka olosuhteet ovat niin erilaiset että vanhat ajattelumallit yksinkertaisesti unohtuvat.

Tähän on panostanut esimerkiksi ideoinnista kuuluisa (ja riippuvainen) Reaktor, jonka päämajan koko ylin kerros on rohkeasti omistettu arjesta irrottavaan ’leijailuun’ ja saunomiseen. Innovoinnin lisäksi tila toimii rekryvalttina.

Edelläkävijä ymmärtää, että kun talentit on saatu houkuteltua sisään heille on syytä antaa kunnon puitteet ja aikaa sille mihin heidät on taloon kalliilla palkattu. Kaikki riippuu ihmisistä ja heidän fiiliksistään.

Innovatioita eivät tilat yksin tee mutta ideointiin kannustavaan ilmapiiriin niillä voi vaikuttaa.

Sydäntila toimii kuin leirituli, joka kerää henkilöstön luonnostaan yhteen ja mahdollistaa innovaatioille usein tuikitärkeät kohtaamiset, vetäytymistila auttaa ajatusten hauduttelussa, escape room irrottaa ajattelun arkirutiineista, eikä pidä aliarvioida sisääntuloakaan, joka antaa mielikuvan paikan hengestä ja energiatasosta.

Katso ympärillesi: Miten vakavasti innovointi otetaan teidän yrityksessänne?

 

Lisä-infoa työtilasuunnittelusta löydät klikkaamalla tästä

Takaisin dSignin etusivulle

Katso Ideointi-videoni  tästä

Case Villa Kivi

Intensiivisenä ja haasteita rakastava ihmisenä hyppään joka projektiin intohimolla, mutta täytyy myöntää että oman mökin suunnittelu oli niitä projekteja joka oli viedä yöunetkin.

Jossain tuli kai onnistuttua koska Honkatalot nappasi Villa Kiven heti mallistoonsa.

Omaan suunnitteluprojektiin perustuen listasin alle 6 vinkkiä kesäpaikan suunnittelijalle.

Kiinnitä siis huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

• Paikan henki
Tutustu tonttiin muutenkin kuin paperilla. Elä paikkaa; tarkkaile luonnon valon kulkua, haistele tuulia, kuulostele. Mitkä ovat niitä elementtejä, joita haluat suunnitelmassasi korostaa, mitä haluat ja pysytyt häivyttämään. Saaristossa myös tuulta on syytä kunnioittaa jo suunnitteluvaiheessa. Minulle kuten japanilaisillekin valon kiertokulku on se tärkein asia. Telttaile paikan päällä jos mahdollista.

• Ulko- ja sisätilan luonteva yhdistyminen
Rakennuksen tehtävä on antaa suojaa, mutta useimmille meistä luontokokemus on kuitenkin kesämökillä se pääasia. Aukotusten sijoittelu ja koko sanelevat luontoelämyksen kokonaisvaltaisuuden. Terassia ei kai voi olla koskaan liikaa.

• Näkymät tilasta toiseen
Villa Kiveen pyrin luomaan läpi rakennuksen aavalle ulapalle johtavia näkymiä, mutta vaikka tontin näkymät eivät olisi mieltä ylentäviä, silmäkarkkia voi aina luoda suunnittelemalla jännittäviä sisätilanäkymiä tilasta toiseen. Puoliläpäisevät seinäkkeet kutkuttavat aina näköhermoja ja luovat toisaalta intimiteettiä.

• Valaistus
Kesällä parasta on luonnon valo mutta jo loppukesästä sitä on kiva tukea muutamalla keinotekoisella valonlähteellä. Viihtyisän tunnelman kannalta valaisimen ulkonäköä tärkeämpää on valita valon värin lämpötila huolella. Leditekniikka on vihdoin kehittynyt sille asteelle, että valon värin lämpötilaa on mahdollisuus säätää tilannekohtaisesti. Samasta spotista lähtee hyvä tunnelma niin päivän kuin illan tarpeisiin.

• Materiaalikontrastit
Suunnittelemassani Villa Kivessä oleellisessa roolissa on sen ulkopintaan kehittelemämme muunnos Japanissa käytetystä ikiaikaisesta, hiillostamiseen perustuvasta pinnoitusmenetelmästä. Lopputulos on mukavasti maadoittava ja nokisen musta. Muutenkin kesämökillä luonnollisimmilta valinnoilta tuntuvat kosketusystävälliset luonnonmateriaalit. Mökillä kaivataan aitoja asioita, feikki tuntuu mökkiolosuhteissa ekstra-feikiltä.

• Loppusilaus
Rakennusprojektit ovat aina yllättävän kuluttavia ja turnausväsymys kuuluu ammattilaisellekin asiaan. Kannattaa kuitenkin pysyä tarkkana loppuun asti. Laatu näkyy yksityiskohdissa. Ikkunan pokavalinnoilla ja listoituksilla luodaan kokonaisvaikutelman loppusilaus. Itse inhoan huonosti tehtyjä listoituksia niin paljon että omalle mökilleni en halunnut niitä ollenkaan.

Kuvat: Jaanis Kerkis ja Hans Kostiainen

Linkki Honkatalojen Villa Kivi -videoon

 

Case Ensivaikutelma

Päivitys 5

AULAT

Ensivaikutelma tehdään vain kerran, siksi erityisesti yritysten aulatiloilla on väliä.

Ne virittävät oikeanlaiseen tunnelmaan, ohjaavat ihmisten toimintaa, kertovat yrityksen arvomaailmasta ja toivottavat tervetulleeksi.

Aulat ovat oleellinen osa brändimielikuvaa ja siksi ne suunnitellaan kaikki oman näköisikseen. Asianajofirman aulan on syytä vakuuttaa eri tavalla kuin digiosaajista kilpailevan start-upin aulan.

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että sisustusarkkitehdin puhelin alkaa usein päristä noin vuotta ennen yrityskauppoja. Vaikkei muuhun sisustuksen ehostukseen olisi silloin enää aikaa niin kokeneimmat yritysjohtajat tietävät, että ainakin aulatilojen on oltava tuolloin kunnossa.

Eikä tyylikkäistä aulatiloista muulloinkaan ole isompaa haittaa. Niillä luodaan uskottavuutta ja lisäarvoa. Ne ovat tärkeä viesti sekä työntekijöille että asiakkaille.

Olemme viimeaikoina uusineet auloja niin startupeille kuin kansainvälisille konkareillekin. Osaatko arvata minkä tyyppisten yritysten auloista alla olevissa esimerkeissä on kyse?

Entä ovatko oman yrityksenne arvomaailma ja aulanne viestimät asiat linjassa?

Kuvat: @hannakaisapekkala, @timopyykönen, @tomiparkkonen ja @dsign

REKRYVALTTI

Päivitys 4

REKRYVALTTI

Oikein suunnitelluilla tiloilla on mahdollisuus nostaa henkilökunnan fiilikset huippuun ja sitouttaa oma jengi tekemään parempaa työtä.

Toukokuussa 2019 ilmestynyt Smile Henkilöstöpalveluiden tutkimus osoittaa jälleen miten tärkeää työssä viihtyminen ja työtilat ovat erityisesti nuorille työntekijöille. Pelkkä säkkituoli huoneen nurkassa ei heille riitä, vaan nyt tarvitaan tiloja monen tyyppiseen työntekoon.

Listasimme alle 6 yhteisöllisyyttä tukevaa tilatyyppiä, jotta voit tarkistaa että omat tilanne ovat kunnossa, eikä ole pelkoa että kilpailijanne nappaa parhaat tekijät tilojenne takia. Esimerkkikuvat löytyvät lopusta.

Kuinka monta tilatyyppiä omista tiloistanne löytyy?

1. Heart Space
Tämä on SE-paikka, jonka ansiosta mobiilityöntekijätkin haluavat mieluummin tulla toimistolle kuin jäädä etäpäivälle. Se kokoaa ihmiset luonnostaan yhteen ja luo me henkeä. Sydäntila henkii yrityksen arvoja ja on paikka, jossa yrityksen brändi tulee voimakkaimmin esiin.

2. Café
Energisoiva taukotila, jossa on helppo irrottautua hetkeksi puurtamisesta kahvin varjolla. Mobiilin työnteon aikana se voi olla monen mielestä myös optimaalinen työskentelypaikka. Mikäli muiden kahvipöytäkeskustelut häiritsevät, on syytä ottaa kahvi mukaan ja siirtyä muualle.

3. Working Lounge
Perinteisen työpistemallin korvaava viihtyisän rennosti sisustettu tila, jossa työskennellään omien läppäreiden kanssa tai pienissä ryhmissä. Informaalisti sisustettu tila kannustaa luonnostaan perinteistä mutkattomampaan kanssakäymiseen. Mutta jos cafe on puhtaasti rentoutumiseen tarkoitettu tila, niin lounge on jo selkeästi työn tekemiselle omistettu paikka, jossa kunnioitetaan muiden työrauhaa.

4. Adhoc-meeting Space
Paikka, joka mahdollistaa nopeat spontaanit pikapalaverit muiden häiriintymättä. Kun akustiikka suunnitellaan huolella tila saattaa muodostua pelkästä muiden työtilojen läheisyyteen ovelasti sijoitetusta korkeasta pöytäryhmästä.

5. War Room
Projektikohtainen työskentelybunkkeri, jossa ideoidaan ja pidetään projektien seurantakokoukset.

6. Escape Room
Tila, joka irrottaa normipuurtamisesta totaalisesti. Nykymaailmassa uutta lähestymistä ja disruptoivia ideoita tarvitaan muuallakin kuin vain luovilla aloilla. Normiajattelusta irrottautuminen ei tapahdu sormia napsauttamalla mutta sitä voidaan tukea normiratkaisuista poikkeavin sisustusratkaisuin.

Näiden erityyppisten kohtaamistilojen määrät ja sijoittelu riippuvat yrityskohtaisista tarpeista, jotka on syytä kartoittaa tarkasti etukäteen. Toimiva kokonaisuus on tässäkin tapauksessa osiensa summa.

Kokemus on työtilasuunnittelussa valttia mutta pieni haastaminenkin on mielestäni aina paikallaan. Erityisen tärkeää se on silloin kun ollaan hakemassa uutta.

Linkki dSignin etusivulle

Viisi ensimmäistä kuvaa juuri valmistuneesta HMD Global Oyn päämajasta (photo @Hannakaisapekkala), viimeinen kuva Reaktorin pääkonttorin Escape Roomista (photo @Okkooinonen).

Case Kohtaamisentilat

Päivitys 3

KOHTAAMISENTILAT

Kuten innovatiivisimmilla työpaikoilla tiedetään, parhaat ideat syntyvät yhdessä tekemällä ja usein aika yllättävissäkin kohtaamisissa. Tilat voivat joko tukea tai hankaloittaa niitä.

Työtilasuunnittelun viimeisin mantra on ollut kodinomainen toimistomiljöö mutta minä uskon, että olemme jo siirtymässä seuraavaan vaiheeseen ja sinne mennään ravintolat ja kahvilat edellä. Koen vahvasti, että mobiilin työnteon aikakautena toimistot ovat nimenomaan ihmisten välisiä kohtaamisia varten. Ihan niin kuin kahvilat ja ravintolatkin.

Ihmisten välinen vuorovaikutus on usein myös paras syy tulla työpaikalle.

Listasin alle 6 kohtaamisia tukevaa tilatyyppiä, jotta voit tarkistaa, ettei uusien ideoiden syntyminen teillä ole ainakaan tiloistanne kiinni.

1. Heart Space
Tämä on SE-paikka, jonka ansiosta mobiilityöntekijätkin haluavat mieluummin tulla toimistolle kuin jäädä etäpäivälle. Se kokoaa ihmiset luonnostaan yhteen ja luo me henkeä. Sydäntila henkii yrityksen arvoja ja on paikka, jossa yrityksen brändi tulee voimakkaimmin esiin.

2. Café
Energisoiva taukotila, jossa on helppo irrottautua hetkeksi puurtamisesta kahvin varjolla. Mobiilin työnteon aikana se voi olla monen mielestä myös optimaalinen työskentelypaikka. Mikäli muiden kahvipöytäkeskustelut häiritsevät, on syytä ottaa kahvi mukaan ja siirtyä muualle.

3. Working Lounge
Perinteisen työpistemallin korvaava viihtyisän rennosti sisustettu tila, jossa työskennellään omien läppäreiden kanssa tai pienissä ryhmissä. Informaalisti sisustettu tila kannustaa luonnostaan perinteistä mutkattomampaan kanssakäymiseen. Mutta jos cafe on puhtaasti rentoutumiseen tarkoitettu tila, niin lounge on jo selkeästi työn tekemiselle omistettu paikka, jossa kunnioitetaan muiden työrauhaa.

4. Adhoc-meeting Space
Paikka, joka mahdollistaa nopeat spontaanit pikapalaverit muiden häiriintymättä. Kun akustiikka suunnitellaan huolella tila saattaa muodostua pelkästä muiden työtilojen läheisyyteen ovelasti sijoitetusta korkeasta pöytäryhmästä.

5. War Room
Projektikohtainen työskentelybunkkeri, jossa ideoidaan ja pidetään projektien seurantakokoukset.

6. Escape Room
Tila, joka irrottaa normipuurtamisesta totaalisesti. Nykymaailmassa uutta lähestymistä ja disruptoivia ideoita tarvitaan muuallakin kuin vain luovilla aloilla. Normiajattelusta irrottautuminen ei tapahdu sormia napsauttamalla mutta sitä voidaan tukea normiratkaisuista poikkeavin sisustusratkaisuin.

Näiden erityyppisten kohtaamistilojen määrät ja sijoittelu riippuvat yrityskohtaisista tarpeista, jotka on syytä kartoittaa tarkasti etukäteen. Toimiva kokonaisuus on tässäkin tapauksessa osiensa summa.

Kokemus on työtilasuunnittelussa valttia mutta pieni haastaminenkin on mielestäni aina paikallaan. Erityisen tärkeää se on silloin kun ollaan hakemassa uutta.

Linkki dSignin etusivulle

Viisi ensimmäistä kuvaa juuri valmistuneesta Kemiran pääkonttorista (photo @Hannakaisapekkala), viimeinen kuva Reaktorin pääkonttorin Escape Roomista (photo @Okkooinonen).

Case Nitor

NÄIN TEHDÄÄN SUOMEN PARAS TYÖPAIKKA

dSign Vertti Kiven suunnittelemissa tiloissa toimiva Nitor valittiin juuri jo toisen kerran peräkkäin Suomen parhaaksi työpaikaksi. Great Place to Workin tekemässä Euroopan listauksessakin digitaalinen insinööritoimisto nousi kesällä upeasti koko Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi.

Puhtaiden lukujen kannaltakaan henkilöstöön panostaminen ei ole Nitorilla mennyt hukkaan, ilman alan kovimpia ammattilaisia liikevaihtoa on vaikea saada kasvatettua tasaisin harppauksin tiukasti kilpaillulla alalla. dSignin suunnittelemat tilat toimivat myös rekryvalttina.

On hyvä huomioida sekin, että viimeisimpien tutkimusten mukaan työntekijä-kokemuksella on merkittävin vaikutus asiakkaiden kokemukseen yrityksestä, sen tuotteista, imagosta sekä laadusta.

Työhyvinvointiin satsaaminen on siis monessa mielessä kannattavaa.

Mikä on työtyytyväisyytenne salaisuus, Nitorin People Operations Specialist Tiina Vanala?

’Nitorilla työhyvinvointi on kokonaisvaltainen asia, johon vaikuttavat niin työtilat ja -välineet kuin fyysinen hyvinvointikin tai vaikkapa mahdollisuus rentoutua.

Työntekijälähtöinen näkökulma ja osallistava johtaminen on ollut mukana alusta asti, ja on oikeastaan koko yrityksen perustamisen lähtökohta: alalla jo kokeneet perustajat halusivat luoda sellaisen työpaikan, jossa itse haluaisivat työskennellä.

Kuluneen vuoden aikana olemme erityisesti keskittyneet uuden monikäyttöisen toimitilamme rakentamiseen sekä työn, perheen ja muiden elämänalueiden tasapainottamista tukevan kollegiaalisen tuen, eli Kamu-konseptin kehittämiseen.

Kolme tärkeintä hyvään työpaikkaan liittyvää tekijää ovat mielestäni osallistaminen, yhteisöllisyys ja avoimuus.’

Mikä merkitys tiloilla on konsulttityötä tekevässä yrityksessä?

’Ketterä, asiakkaalla tapahtuva konsulttityö on digitaalisen insinööritoimiston liiketoiminnan ydintä ja ympärivuotisilla yhteisillä tapahtumilla ja uudella keskustoimistolla on tärkeä rooli nitorilaisten yhteenkuuluvuuden kasvattajina.

Yhteisöllisyyden tukeminen oli yksi tärkeimmistä motiiveista myös toimitilaprojektimme taustalla. Suurin osa henkilöstöstämme toimii suurimman osan ajasta konsulttina asiakkaiden tiloissa, ja oli tärkeää luoda meille oma paikka, johon on helppo tulla ja joissa voi viettää työ- ja vapaa-aikaa meidän tavallamme. Halusimme luoda kohtauspaikkoja ja tehdä yhteistyön ja yhteisen vapaa-ajan vieton mahdollisimman helpoksi ja luontevaksi.’

Entä minkälaisia tiloja tarvitsitte työntekemiseen?

’Koska organisaatiomme on itseohjautuva ja monimuotoinen haluamme tarjota tilat, jotka tukevat ketterää työtapaa ja joista löytyy vaihtoehtoja; avotyötilaa, kubikkeleita, hiljaista tilaa, tiimitilaa, ryhmätyötilaa, neuvotteluhuoneita jne.

Tavoitteena on siis tukea erilaisia yksilöitä ja tiimejä erilaisissa tilanteissa. Edes sama henkilö ei aina halua työskennellä jollain tietyllä tavalla. Haluamme tarjota valinnanvapautta ja toisaalta fasilitoida erilaisia tarpeita.’

Miten näette tilojen merkityksen rekrytessä?

’ Tilamme ovat käyntikortti, jossa näkyy brändimme lisäksi myös arvomme: panostus tasokkaisiin työoloihin sekä yhteisöllisyyden tukeminen. Rekrytoinnissa on tärkeää osoittaa, miten Nitor tukee työntekijöitään kokonaisvaltaisesti, ja parhaiten viesti menee perille, kun työnhakija näkee sen konkreettisesti itse.

Järjestämme paljon koulutuksia ja tapahtumia erilaisille sidosryhmille, eli meillä käy viikoittain paljon vieraita, ja heidän joukossaan on luonnollisesti paljon potentiaalisia rekrytoitavia. On hienoa tuoda heidät tilaan, jossa arvomme näkyvät selkeästi.’

———————

Ohessa kuvia Nitorin Aleksanterinkadulla Helsingissä sijaitsevasta pääkonttorista, jonka dSign Vertti Kivi on suunnitellut.
Kuvat: Timo Pyykönen

Palaa dSignin etusivulle

zeki 10 8gb multi-touch tablet http://1apotekonline.com/cialis-super-active/ den praktiserende læge clinton twp mi